Volledig online werkwijze; van aanvraag tot uitbetaling

Meest populaire leenvormen

Er zijn momenten in het leven waarop u dringend geld nodig heeft. Of het nu gaat om een onverwachte rekening of een aankoop die u snel moet doen, geld snel lenen is een oplossing die steeds vaker wordt overwogen.
Op Lening15.nl kun je leningen met elkaar vergelijken op rente en voorwaarden en vind je informatie over leningen en geld lenen.

Waar moet je op letten als je een lening afsluit?

Er zijn veel redenen waarom mensen geld lenen. Soms doet er zich een buitenkans voor en is uitsluitend spaargeld niet voldoende. Door een lening af te sluiten, heb je tijdelijk meer geld. Dat kan een oplossing zijn, maar alleen als het aflossen in je budget past.

Een lening afsluiten lijkt heel makkelijk. Maar er zijn altijd risico’s aan verbonden. Als je weet waar je op moet letten, weet je wat je kunt verwachten en kun je verantwoord lenen. Vraag je eerst af of je wel echt een lening nodig hebt.  Kijk dan altijd of de lening in je budget past. Zorg ervoor dat je lening niet langer loopt dan de levensduur van datgene wat je ermee wilt betalen. Laat je niet alleen verleiden door de genoemde rente. Maar kijk ook naar de aflossingsperiode, de kosten per maand en vooral naar de totale kosten van de lening.

Redenen om geld te lenen

Een lening afsluiten kan zinvol (en soms nodig) zijn in een groot aantal verschillende omstandigheden: 

 • Aanschaf auto
 • Verbouwing huis/keuken
 • Grote eenmalige aankoop
 • Restschuld financieren
 • Onverwachte kosten opvangen etc.

Wat zijn de voorwaarden om een lening te krijgen

Om in aanmerking te komen voor een online lening in Nederland, moeten kandidaat-borrowers aan de volgende vereisten voldoen:

 • Woonachtig in Nederland
 • 18 jaar of ouder
 • Vast inkomen
 • Actieve bankrekening
 • Geen negatieve BKR-registratie
 • Soms vereist de aanbieder extra documenten, zoals bewijs van inkomen of identiteitsbewijs.

Het is belangrijk om te overwegen of je het leningbedrag op tijd kunt terugbetalen en of je in staat bent om de maandelijkse aflossingen te betalen.

Reglement

Bij het afsluiten van een lening, moet er een overeenkomst worden opgemaakt. In deze overeenkomst staan de afspraken omtrent de hoogte van de lening, de rentevergoeding en bijvoorbeeld wat er gebeurt wanneer u de lening niet terug kunt betalen.

Er zijn wettelijk toegestane kosten zoals een rentevergoeding, een vertragingsvergoeding die in rekening zal worden gebracht wanneer u na ingebrekestelling nog steeds achterblijft met uw betalingen en een eventuele vergoeding die in rekening zal worden gebracht bij vervroegd aflossen.

Wat de hoogte van de vergoedingen die aanbieders mogen vragen maximaal mag zijn, staat niet in de wet vermeld. Er is wel geregeld dat de overheid die hoogte vaststelt en bepaald hoeveel de maximale rente die voor een lening in rekening mag worden gebracht mag bedragen.

Lening15.nl is geen kredietverstrekker, een financieel adviseur of enig ander soort financiële instelling. Wij vergelijken Financiële producten en services om de consument te helpen tijd en geld te besparen.

Zijn er bij jou nog vragen over Lening15.nl overgebleven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen - we geven je graag antwoord!

Santander.nlSoscredit.nlSaldodipje.nl